Ik ben een veelzijdige vitaliteitscoach met een wetenschappelijke achtergrond.

Na een studie Medische Biologie koos ik voor het onderzoek – eerst als Ph.D. student, later als postdoc. Ik vond het onderzoek fantastisch en ik genoot van de vrijheid en van alle nieuwe kennis die ik kreeg, met name over eiwitmetabolisme. Tijdens de postdoc aanstelling kwam ik in de onderzoeksblues en besloot ik bij ZonMw, financier van zorgonderzoek, te gaan werken. Ik kreeg kennis van het onderzoeksbeleid, van communicatie en deed ervaring op met leiding geven. Daarna volgde een wat kortere periode waarin ik een onderwijsbevoegdheid voor het HBO behaalde en als docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Haagse Hogeschool werkzaam was. Ondertussen volgde ik opleidingen tot Register wandelcoach en tot gecertificeerd mindfulnesstrainer. Ook specialiseerde ik me verder tot BLCN geaccrediteerd leefstijlcoach met een interesse in voeding, beweging, slaap en stress en verdiepte ik me in de levenslooppsychologie.

Ik richt me op vitaliteit omdat dat belangrijk is voor mensen. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om mentale en emotionele gezondheid, zingeving en werkplezier.

Als trainer ontwikkel ik graag trajecten die goed aansluiten bij de wensen van de klant. Voor Schouten en Nelissen ontwikkelde ik de nieuwe opleiding Persoonlijke vitaliteit.

Het coachen doe ik het liefst buiten en daarbij maak ik gebruik van technieken die wetenschappelijke waarde hebben, bijvoorbeeld die uit de mindfulness. Ook tijdens trainingen doe ik graag onderdelen in de frisse buitenlucht. Buiten zijn, wandelen, het helpt je rustiger te voelen en anders te kijken naar wie je bent. Het helpt je ontdekken wat je echt wilt. Een grote of kleine verandering in je werksituatie? Afvallen en afgevallen blijven? Of misschien iets heel anders?

Als coach vind ik het heel belangrijk dat je je lekker voelt tijdens de coaching. Dat het gaat om de dingen die voor jou belangrijk zijn. Dat we ontdekken waar jouw oplossingen zitten. Ik ben een rustige luisteraar die je helpt om duidelijkheid te krijgen en je steunt op je weg naar een gezonde toekomst.