Leefstijlcoaching

Als je je druk maakt over je uiterlijk en je gezondheid kan dat veel impact hebben op je functioneren op het werk en zeker ook thuis. De leefstijlcoaching is gericht op jouw doel en alle relevante leefstijlthema’s nemen we op in de begeleiding. Daarbij kan het gaan over voeding, bewegen, slaap en ontspanning, maar ook bijvoorbeeld dagindeling, of je bewuster zijn van de signalen van je lichaam. We gaan op zoek naar wat er nodig is om gezonde keuzes te maken die bij jou passen en daardoor vol te houden zijn.

 

Citaat BLCN: Hbo leefstijlcoaches kunnen mensen niet alleen helpen om algemene adviezen over voeding, bewegen, slaap en ontspanning om te zetten in een persoonlijk plan, maar vooral begeleiding bieden om dat plan werkelijkheid te maken. Daarbij gaat het om zaken als weten hoe je lichaam en geest werken, je tijd en energie beheren, goed omgaan met je omgeving en stress en onrust kunnen hanteren. Het vinden en versterken van motivatie is cruciaal. Dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijlprofessionals.

 

Traject
In het eerste gesprek bespreken we jouw situatie en verkennen we je doel. In de circa zeven volgende gesprekken werken we toe naar concrete acties die jou ondersteunen deze doelen te bereiken. De tijd tussen de gesprekken bepaal je zelf.

Mogelijke elementen van het coachtraject zijn het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoonten, het toewerken naar meer beweging, het ontdekken van manieren om stress te reduceren en ontspanning te bevorderen en het ontwikkelen van een gezond slaappatroon. De precieze invulling is afhankelijk van jouw doelen. Na afloop van het traject ben je op weg naar een gezonder leefpatroon. Je voelt je gezonder en dat straal je ook uit. Je hebt je eigen gezonde patroon ontdekt.

Het coachtraject bestaat uit circa 7 coachgesprekken van 2 uur. Tijdens deze gesprekken wandelen we in een natuurgebied tussen Rotterdam en Leiden.

Contact
Als je contact opneemt garandeer ik je dat je binnen een week langs kan komen voor een kennismakingsgesprek.