Persoonlijke coaching

Hoe je denkt en hoe je omgaat met situaties heeft invloed op je gezondheid en je functioneren. Wanneer je veel negatieve gedachten hebt voel je je ook minder gezond en maak je keuzes die gebaseerd zijn op het ontlopen van vervelende dingen of moeilijke situaties.  Negatieve gedachten zorgen ervoor dat je een negatief zelfbeeld krijgt en dat je zelfvertrouwen wordt aangetast. Het zorgt er ook voor dat gebeurtenissen die je niet prettig vindt veel impact hebben en nog lang op je doorwerken. Omgekeerd geldt hetzelfde. Met een positieve blik ben je beter in staat te relativeren en keuzes te maken die op jouw kracht en jouw sterktes gebaseerd zijn. Je wordt er optimistischer en sterker van. Het draagt bij aan levenskracht. In dit traject gaan we aan de slag met positief denken, ontdekken we je sterktes en krachten en vergroten we je zelfvertrouwen.

Traject
In het eerste gesprek bespreken we jouw situatie en verkennen we je doel. In de circa vijf volgende gesprekken werken we toe naar concrete acties die jou ondersteunen deze doelen te bereiken. De tijd tussen de gesprekken bepaal je zelf.
Elementen van het coachtraject zijn het herkennen van negatieve gedachten en het ontdekken hoe vaak dit voorkomt. Je leert deze gedachten te veranderen en je ontdekt wat zelfvertrouwen is en hoe je je zelfvertrouwen kunt ontwikkelen. Daarnaast onderzoeken we jouw krachtbronnen en bepalen wat je energie geeft. De precieze invulling is afhankelijk van jouw doelen. Na afloop van het traject ben je je bewust van jouw sterktes en reageer je veel rustiger op negatieve prikkels. Je bent positiever gestemd en kunt een terugval zelf herkennen en weer ombuigen. Je staat stevig in je schoenen.
Het coachtraject bestaat uit circa zes coachgesprekken van 2 uur. Tijdens deze gesprekken wandelen we in een natuurgebied tussen Rotterdam en Leiden.

Contact
Als je contact opneemt garandeer ik je dat je binnen een week langs kan komen voor een kennismakingsgesprek.